Frissen a legjobb!
Ügyfélszolgálat:
(36-1) 420-1834
rendeles@janerhus.hu

Csirkecomb farrésszel

Sztana Ferenc - executive chef, Eurest (2011. szeptember)                                      



Csirkecomb
A csirkecombnak pácot készítünk a következő hozzávalókkal: (Tandori masala, lime lé, zúzott fokhagyma, méz, chili por, koriander, római kömény, pirospaprika, mogyoróolaj) és egy éjszakán keresztül ebben hagyjuk.
175 fokos sütőben sütjük, a sütés végéhez közeledve magasabbra állítjuk a hőfokot és rá karamellizáljuk a mézet.

Rizstészta
A tésztát nem főzzük, csak forrázzuk, kb. (10 percig hagyjuk a forró vízben állni).
 
Zöldségek
Kaliforniai paprikát, cukkinit, shiitake gombát, julienne-re vágjuk. Mogyoróolajon zúzott fokhagymát, babérlevelet melegítünk, majd erre tesszük a zöldségeket és végül a „kifőtt” rizstésztát.

Zöldbors sabayon
Sabayon mártást készítünk, amit előzőleg száraz fehérborban áztatott és áttört zöldborssal ízesítünk.

Tálalás
Tányérszerviz esetén: A csirkecombokat (1 alsó 1 felsőcomb) egymásnak döntve a tányérra helyezzük, mellétesszük a zöldséges rizstésztát melyből hosszúkás hengert formázunk.
Végül decens módon a tányérra csepegtetjük a zöldbors sabayont.